eMMC یا به اصطلاح هارد گوشی یک عنصر مهم در تلفن های هوشمند است. eMMC یا کنترل کننده جاسازی شده چندرسانه ای (Embedded Multimedia Controller)، وظیفه سازماندهی و ذخیره سازی اطلاعات را بر عهده دارد و از این جهت مشابه حافظه فلش عمل می کند. با این حال تلفن همراه چیزی تحت عنوان هارد در ساختار خود ندارد. در این مقاله نیز هر جا از عنوان هارد گوشی استفاده می شود، منظور همان ٍeMMC یا کارت حافظه مالتی مدیای داخلی است.
با وجود شباهت های ساختاری میان eMMC و فلش مموری، هارد تلفن های همراه سرعت و عمر مفید بیشتری دارند. صدمه دیدن هارد گوشی یک اتفاق معمول است و امکان دارد برای تلفن همراه هر کسی اتفاق بیفتد. ما در این مقاله قصد داریم به دلایل سوختن هارد، نشانه های هارد سوخته و نحوه برخورد با هارد آسیب دیده بپردازیم. با ما در جانبی همراه باشید.
دلایل سوختن هارد گوشی (ٍeMMC) چیست؟
خرابی و آسیب دیدن هارد گوشی می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. با انجام اقداماتی مانند انتخاب قاب گوشی مناسب برای تلفن همراه می توانید از هارد به هنگام زمین خوردن موبایل محافظت کنید. در این جا به برخی از مهمترین دلایل خرابی هارد گوشی اشاره می کنیم که در تمامی تلفن های همراه مشترک هستند.
- خاموش کردن گوشی هنگامی که تلفن همراه در حال شارژ است
- بازگرداندن گوشی به حالت کارخانه و ریست کردن گوشی در حالتی که کمتر از 30 درصد از شارژ آن باقی مانده است
- ضربه خوردگی و خیس شدن گوشی، هارد گوشی را با خطر سوختن روبرو می کند
- شارژ کردن باتری موبایل با شارژر های غیر استاندارد، به خاطر تفاوت در آمپر مصرفی، به هارد صدمه وارد می کند
- اجرای طولانی مدت بازی های سنگین و با گرافیک بالا که علاوه بر هارد، پردازنده تلفن همراه را نیز درگیر می کند
نشانه های هارد سوخته چیست؟
یکی از اصلی ترین نشانه های صدمه دیدن هارد گوشی، خاموش شدن تلفن همراه در هنگام کار با آن است. با این حال نمی توان به قطعیت این اتفاق را به خرابی هارد مربوط دانست. مهمترین نشانه های خرابی هارد شامل موارد زیر است.
- باقی ماندن گوشی بر روی لوگو آن به هنگام روشن کردن دستگاه
- عدم امکان ریختن و برداشتن اطلاعات از روی تلفن همراه
- ریستارت شدن و هنگ کردن گوشی
- کند شدن عملکرد تلفن همراه
- مشاهده پیغام application has stopped هنگام ورود به برنامه های مختلف
- تغییر ظاهر آیکون برنامه های نصب شده بر روی تلفن همراه
- روبرو شدن با پیغام Encrypt Unsuccessful بعد از بالا آمدن گوشی
- نمایش پیغام Internal Storage Damaged بعد از روشن شدن گوشی
- لرزش مستمر تلفن همراه بعد از روشن شدن دستگاه
- نداشتن شماره سریال IMEI
- عدم رایت فلش
- بازگشت به حال کارخانه به هنگام دریافت بروزرسانی
با هارد سوخته گوشی چه کنیم؟
عیب یابی صحیح در تعمیرات تلفن همراه از اهمیت زیادی برخوردار است. بنابراین قبل از این که به فکر تعمیر هارد گوشی بیفتید، باید مطمئن شوید که نشانه هایی که از جانب تلفن همراه دریافت می کنید به خاطر آسیب دیدن هارد است. هر چند که با انتخاب قاب و گلس گوشی استاندارد می توانید از بروز عواقب و اتفاقات بعدی جلوگیری کنید.
در هنگام روبرو شدن با صدماتی همانند سوختن هارد گوشی قطعا یکی از مهمترین نگرانی های کاربران، از دست رفتن اطلاعات است. از آن جایی که هارد قطعه مهمی در سخت افزار داخلی تلفن همراه به شمار می رود، هرگونه خرابی و مشکل در عملکرد هارد می تواند منجر به اختلالات شدید در عملکرد تلفن همراه شود. با این وجود با انجام اقدامات تعمیراتی بر روی دستگاه تلفن همراه، مجددا می توان از گوشی موبایل به مانند گذشته استفاده کرد.
جمع بندی:
فرایند تعمیر هارد در سال های اخیر راحت تر شده است. چرا که با پیشرفت تلفن های هوشمند امکان کار بر روی برد موبایل فراهم گردیده و این تکنولوژی جدید سبب شده تا نیاز به تعویض کامل برد دیگر وجود نداشته باشد. با این حال توصیه می کنیم برای تعمیرات مرتبط به هارد تلفن همراه حتما به مراکز تخصصی مراجعه کنید. هارد، یکی از اساسی ترین نقش ها را در عملکرد کلی گوشی موبایل بازی می کند. کوچکترین آسیبی به آن ممکن است تمامی دیتاهای شما را برای همیشه از بین ببرد.