اگر به اوایل قرن 21 برگردیم به خاطر می آوریم که تکنولوژی تلفن های همراه نسبت به امروز به قدری ضعیف بود که با مقایسه آن ها دود از سرمان بلند می شود. فرض کنید در آن دوران کسی از تلفنی صحبت می کرد که بدون سیم شارژ شود. قطعا این ایده در آن دوران شبیه یک ایده فوق مدرن بود، اما اکنون این تکنولوژی به راحتی در دستان ماست و در حال توسعه به مدل های بهینه تر است.
حالا شارژر بیسیم در حال تبدیل شدن به یک ابزار همه گیر شده که البته هنوز به علت عدم پشتیبانی آن توسط گوشی های قدیمی به طور کامل همه گیر نشده، اما در مرحله توسعه قرار دارد. احتمالا تا چند سال دیگر همه گوشی های هوشمند از این قابلیت بهره می برند.
اما کسانی که همین الان قصد خرید شارژرهای وایرلس را داشته باشند از کجا می توانند تشخیص دهند که موبایل آن ها قابلیت شارژ بیسیم را دارد یا خیر؟
شارژر وایرلس برای چه گوشی هایی است؟
قابلیت شارژ بی سیم بیشتر در میان گوشی های پرچمدار هر برندی دیده می شود. برای تشخیص اینکه گوشی شما قابلیت شارژ بی سیم را پشتیبانی می کند یا نه روش به خصوصی وجود ندارد و بهترین راه برای تشخیص آن جستجو در مورد امکانات و قابلیت های گوشی شماست. البته لازم به ذکر است که در برخی گوشی های بالارده که جزء گوشی های پرچمدار نیستند نیز این قابلیت وجود دارد. پیشنهاد میکنیم با مراجعه به مقاله چطور بفهمیم گوشی قابلیت شارژ وایرلس دارد با نحوه تشخیص شارژر بی سیم در گوشیهای مختلف آشنا شوید.
با جستجویی ساده می توانید نسبت به وجود این قابلیت در موبایل خود مطمئن شوید و از انواع شارژرهای بی سیم استفاده کنید. نکته مهم این است که شارژر بی سیم برای گوشی شما حتما نباید از برند خود گوشی باشد و می توانید از شارژر برندهای دیگر هم استفاده کنید.
شارژر بیسیم برای گوشی هایی که این قابلیت را ندارند
اگر گوشی پرچمدار شما از مدل های قدیمی است که قابلیت شارژ بیسیم در آن ها تعبیه نشده یا مدل جدیدی از گوشی های میان رده را خریداری کرده اید که قابلیت شارژ بیسیم را ندارند، با استفاده از آداپتور شارژر وایرلس یونیورسال قابلیت شارژ بیسیم را به دستگاه خود اضافه کنید. آداپتورهایی که قابلیت شارژ بیسیم را به دستگاه اضافه می کنند هم از طریق پورت کابل MicroUSB و هم از طریق پورت کابل لایتنینگ به گوشی اضافه می شود. حتی قاب هایی برای گوشی های موبایل وجود دارد که امکان شارژ بیسیم را به گوشی اضافه می کند.
چرا بهتر است از شارژر وایرلس استفاده کنیم؟
اول از همه باید به راحتی استفاده از شارژر اشاره کنیم. شارژرهای سیم دار معمولا در استفاده زحمت زیادی ایجاد می کنند که شارژرهای وایرلس این زحمت را ندارند.
نکته دیگر دوام بالای شارژرهای بیسیم است. برخلاف آنچه که تصور می شود دوام شارژرهای بی سیم نسبت به شارژرهای سیم دار بیشتر است. شارژرهای سیم دار داغ می کنند، سیم آن ها مدام خراب می شود و همیشه برایتان مشکل به وجود می آورند، اما شارژر وایرلس با طول عمر بالایی که دارد از زحمت تهیه و تعمیرات شارژر راحتتان می کند. علاوه بر این در استفاده از شارژر بی سیم باید پورت را هم در نظر گرفت. علاوه بر خود شارژر ممکن است پورت گوشی شما به دلایل مختلف خراب یا مستهلک شود.
نکته دیگر این است که در گوشی های جدید، اغلب جای کابل شارژر و جک هدفون یکپارچه شده و قابلیت شارژ بی سیم در این شرایط یک مزیت محسوب می شود.
معایب شارژرهای بی سیم روز به روز در حال کاهش است
البته هیچ چیز بدون عیب نیست و شارژرهای بی سیم هم معایبی دارند که باعث می شوند برخی همچنان از شارژرهای سیم دار استفاده کنند. البته بعضی از این معایب هم مربوط به نسل های اولیه شارژرهای بی سیم بوده اند که اکنون برطرف شده اند.
یکی از این موارد که اهمیت زیادی هم برای کاربران دارد سرعت پایین تر این شارژرها نسبت به شارژرهای سیمی بود. در ابتدای کار سرعت شارژ شارژرهای وایرلس نسبت به شارژرهایی با کابل های قدرتمند کمتر بود، اما در حال حاضر با به میدان آمدن شارژرهای وایرلس جدید این ایراد برطرف شده و شارژرهای وایرلس قادر به رقابت با شارژرهای سیم دار هستند.
یکی دیگر از معایب شارژرهای بی سیم عدم امکان استفاده از گوشی در حال شارژ است. البته در بیشتر شارژرهای بی سیم این امکان وجود دارد که از گوشی استفاده کنید، اما شاید دیگر نتوانید در حالی که روی تخت دراز کشیده اید گوشی در حال شارژتان را به دست بگیرید و از آن استفاده کنید. البته در حالی که شب و روز گوشی های هوشمند در دستان ماست و تمام زندگی ما را اشغال کرده این عیب را می توان یک مزیت دانست، چرا که با رسیدن به خانه یا محل کار دست از سر گوشی بر می دارید و آن را به آغوش شارژر می سپارید.
انواع شارژر وایرلس
شارژرهای بی سیم علاوه بر تنوع در شکل و نوع و رنگ و برند، در تکنولوژی هم دارای تنوع زیادی هستند. در واقع این تکنولوژی ها باید در اولویت انتخاب شما قرار گیرند. بهتر است قبل از خرید یک شارژر بی سیم از این استانداردها اطلاع داشته باشید.
شارژر بیسیم Qi
Qi که در زبان فارسی با نام «چی» شناخته می شوند استانداردی است که توسط برندهای بزرگی همچون اپل، سامسونگ، گوگل و الجی مورد استفاده قرار گرفته است. اگر گوشی شما از پرچمداران این برندها باشد احتمالا تکنولوژی استفاده شده در آن ها همین تلکنولوژی Qi است.
این تکنولوژی از به روزترین و رایج ترین تکنولوژی شارژرهای بی سیم است. حتی از شارژرهای Qi در خودروهای برندهای مشهوری همچون آئودی، نیسان و برخی برندهای دیگر خودروسازی استفاده می شود. Qi در مقایسه با دیگر تکنولوژی های شارژرهای بی سیم سرعت بیشتری دارد.
شارژرهای AirFuel
این استاندارد هم مانند شارژرهای چی از القای الکترومغناطیسی برای انتقال انرژی استفاده می کند، اما نکته جالب اینجاست که این دو تکنولوژی با هم یکپارچه نیستند و از همدیگر پشتیبانی نمی کنند. در واقع اگر گوشی شما از استاندارد شارژ بی سیم چی برخوردار باشد نمی توانید آن را با شارژرهای بی سیم AirFuel شارژ کنید.
با اینکه تعداد گوشی های هوشمندی که از این استاندارد برخوردارند نسبت به استاندارد چی کمتر است، اما همچنان برندهای نام آشنا و مطرح در برخی موارد از این استاندارد بهره می گیرند.
شارژر بی سیم Airpower
استاندارد دیگر استاندارد Airpower است که تنها توسط اپل مورد استفاده قرار گرفته است. شارژر بی سیم اپل به نام ایرپاور می تواند ساعت هوشمند، ایرپاد و گوشی های اپل را به طور همزمان شارژ کند. از این شارژر ها تنها می توان برای محصولات اپل استفاده کرد.
اگر قصد خرید شارژر وایرلس دارید این 5 نکته را در نظر بگیرید!
مواردی که به آن ها اشاره کردیم بسیار مهم بودند و لازم بود که در مورد آن ها توضیح دهیم، اما فقط همین موارد نیست؛ برای خرید شارژر وایرلس مناسب لازم است که این 8 نکته را هم در نظر داشته باشید!
- ابعاد شارژر: بسته به نوع سلیقه و کاربرد مورد نظر خود می توانید از انواع شارژرهای بی سیم در اشکال و ابعاد مختلف استفاده کنید. برخی از شارژرهای بی سیم ایستاده، برخی صاف، برخی مستطیلی و برخی دایره ای طراحی می شوند. اما تنوع شارژرهای بی سیم بیشتر از این موارد است.
- وزن شارژر بی سیم: با توجه به مواردی همچون نیاز به حمل شارژر بی سیم یا موارد دیگر وزن شارژر هم مهم است. بهتر است شارژر بی سیم تا حد امکان سبک باشد. شارژرهای بی سیم غالبا وزنی فراتر از واحد گرم ندارند و اختلاف وزن آن ها در بیشتر موارد اندک است.
- ولتاژ و شدت جریان خروجی شارژر: مورد دیگری که باید بررسی کنید میزان ولتاژ و شدت جریان خروجی شارژر و هماهنگی آن ها با مدل گوشی شماست. عدم هماهنگی در ولتاژ گوشی و شارژر بی سیم از طرفی می تواند باعث آسیب رسیدن به باتری در طولانی مدت شود و از طرف دیگر در سرعت شارژ گوشی تاثیر زیادی دارد.
- قابلیت شارژ سریع بیسیم: بیشتر گوشی های جدیدی که از قابلیت شارژ بی سیم پشتیبانی می کنند از قابلیت شارژ سریع بیسیم برخوردار هستند. برای مثال اگر قصد خرید شارژر بی سیم سامسونگ S8 را دارید باید شارژری تهیه کنید که قابلیت Fast Charge در آن وجود داشته باشد.
- امکانات اضافی و طراحی ظاهری: امکانات اضافه مانند نشانگر LED که نشان دهنده میزان شارژ دستگاه است یا دیگر امکانات اضافی و طراحی ظاهری و زیبایی شارژر بی سیم از موارد دیگری است که باید قبل از خرید آن ها را مد نظر داشته باشید.
نتیجه گیری کلی:
در نهایت پیشنهاد می کنیم اگر قصد خرید شارژر وایرلس دارید، با توجه به مشخصات اصلی ویژگی های مهمی که یک شارژر خوب باید داشته باشد، گزینه های متفاوت را بررسی کنید و از یک جای مناسب خرید کنید.
با توجه به اینکه شارژر های وایرلس به تازگی خیلی محبوب شده اند، مدل های تقلبی و فیک آن ها نیز به وفور در بازار دیده می شود. از این بابت برای مراقبت هر چه بیشتر از فروشگاه های اینترنتی معتبر خرید کنید.