لپ تاپلوازم جانبیموبایل و گجت

TSMC تولید یک پردازنده‌ی گرافیکی چینی را به حالت تعلیق درآورد

شرکت تایوانی TSMC که بزرگ‌ترین تولید‌کننده‌ی تراشه در جهان محسوب می‌شود، بر اساس گزارش بلومبرگ تولید یک پردازنده‌ی گرافیکی چینی را به حالت تعلیق درآورده است. همانطور که احتمالا می‌دانید اپل بزرگ‌ترین مشتری این شرکت است و حتی تراشه‌های مهمی مانند اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ هم توسط TSMC تولید می‌شوند.

دلیل توقف تولید این پردازنده هم نگرانی‌های مربوط به قوانین آمریکا در مورد تولید تراشه برای شرکت‌های چینی است. گفته می‌شود این پردازنده‌ی گرافیکی نسبت به تراشه‌های سری A100 انویدیا عملکرد بسیار بهتری ارائه می‌دهد و آمریکا در کل قصد دارد شرکت‌های چینی را در این زمینه تحت فشار گسترده‌ای قرار دهد.

مدتی قبل، دولت آمریکا به انویدیا دستور داد که صادرات تراشه‌ی A100 را به چین متوقف کند زیرا دولت چین ممکن است از این تراشه‌ها برای کاربردهای نظامی استفاده کند. بر اساس اعلام انویدیا، این تراشه‌ به‌خصوص برای دیتا سنترها، مراکز پردازش هوش مصنوعی و زیرساخت‌های مربوط به تجزیه و تحلیل داده‌ها امکانات گسترده‌ای را ارائه می‌کند.

TSMC

وزارت بازرگانی آمریکا ماه گذشته اعلام کرد که آن‌ها می‌خواهند فناوری‌های پیشرفته را از دست افراد خطرناک دور نگه دارند ولی چین این اقدامات را «محاصره فناوری» نامیده است. شرکت چینی Biren که این تراشه را طراحی کرده، طبق آخرین گزارش‌ها حدود ۲.۷ میلیارد دلار ارزش دارد. تراشه‌های BR100 و BR104 رقبای قدرتمندی برای تراشه‌های گرافیکی ساخت انویدیا و AMD هستند که برای کارهایی مانند هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی نقش مهمی را ایفا می‌کنند.

سخنگوی شرکت Biren می‌گوید که این تراشه با محدودیت‌های تعیین شده از طرف دولت آمریکا روبرو نیست ولی در هر صورت TSMC که نگران این موضوع است، فعلا تولید آن را متوقف کرده. گفته می‌شود تراشه‌ی BR100 که در دست ساخت قرار دارد، از فناوری ۷ نانومتری بهره می‌برد و در هر تراشه ۷۷ میلیارد ترانزیستور تعبیه شده است. با توجه به اینکه این تراشه حدود ۲.۸ برابر قوی‌تر از چیپست A100 انویدیا است، همین موضوع نگرانی آمریکایی‌ها را در پی داشته است.

شاید این مطلب جذاب باشد
۱۰ پاوربانک محبوب در دیجی کالا (۵ مهر ۱۴۰۱)

در همین زمینه باید به اعمال تحریم‌های گسترده برای هواوی هم اشاره کنیم که با این کار، هواوی دیگر حضور چندانی در بازار جهانی موبایل ندارد. این شرکت که روزی روزگاری در حال پشت سر گذاشتن سامسونگ بود، حالا باید برای تأمین قطعات گوشی‌های خود چالش‌های زیادی را پشت سر بگذارد و حتی دیگر امکان بهره‌گیری از تراشه‌های اختصاصی را هم ندارد.

منبع: PhoneArena

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا