چند روز قبل بالاخره گوگل از گوشیهای سری پیکسل ۷ رونمایی کرد که در کل از نظر سختافزاری و ظاهری تفاوت گستردهای با نسل قبلی ندارند اما در این میان طبیعتا با بهبودهای مختلفی روبرو شدهاند. در این مطلب به تعدادی از نقاط قوت و ضعف گوشی گوگل پیکسل ۷ میپردازیم و بر همین اساس ۴ دلیل برای خریدن و ۳ دلیل برای نخریدن این گوشی مطرح میکنیم.
دلایل برای خریدن
بهبود قابلیتهای دوربین
مهمترین و جذابترین ویژگیهای گوشیهای پیکسل، دوربین باکیفیت آنهاست و پیکسل ۷ هم از این قاعده مستثنا نیست. این گوشی مانند نسل قبلی از دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی و اولترا واید ۱۲ مگاپیکسلی بهره میبرد ولی سنسور اولترا واید با افزایش ۲۵ درصدی اندازه روبرو شده و حالا از قابلیت فوکوس خودکار بهره میبرد. به لطف همین موضوع، دوربین اولترا واید این گوشی میتواند عکسهای ماکرو هم ثبت کند.
بخش مهمی از توان بالای دوربین گوشیهای پیکسل به الگوریتمهای پیشرفتهی گوگل برمیگردد. در کنار بهبودهای همیشگی مربوط به زوم دیجیتال، افزایش سرعت عکسبرداری با حالت شب، باید به قابلیت Face Unblur اشاره کنیم که به زبان ساده، چهرههای مات تصاویر را شفاف میکند. همچنین قابلیت Cinematic Blur میتواند به زیبایی حالت پرتره را برای ویدیوها به ارمغان بیاورد.
افزایش روشنایی نمایشگر
سال گذشته پیکسل ۶ با نمایشگر مبتنی بر حداکثر روشنایی ۸۰۰ نیت معرفی شد. این در حالی است رقبای اصلی این گوشی روشنایی بسیار بیشتری ارائه میکنند. حالا حداکثر روشنایی پیکسل ۷ به ۱۴۰۰ نیت میرسد که عدد بسیار بالایی محسوب میشود و میتواند زیر نورد مستقیم خورشید محتواهای مختلف را با کیفیت بهتری ارائه کند.
بهبود طراحی
گوگل خوشبختانه طراحی نسل قبلی را چندان تغییر نداده ولی حالا برای ماژول دوربین شاهد طراحی بهتری هستیم. اول از همه باید بگوییم که نوار افقی تعبیه شده در پنل پشتی حالا آلومینیومی است و به جای استفاده از رنگ سیاه برای کل این نوار، از رنگ نقرهای جذابی استفاده شده است.
قیمت مناسب
خوشبختانه این گوشی مانند نسل قبلی با قیمت ۵۹۹ دلار راهی بازار میشود. این در حالی است که تقریبا تمام پرچمداران اندرویدی قیمت بالاتری دارند. در زمینهی تفاوت با مدل پرو هم باید بگوییم که به غیر از دوربین تلهفوتو و نمایشگر و باتری بزرگتر، این دو گوشی تفاوت زیادی با هم ندارند.
دلایل برای نخریدن
نگرانی برای عمر باتری
عمر باتری پیکسل ۶ اصلا خوب نبود و این یکی از مهمترین ضعفهای آن محسوب میشد. گوگل میگوید پیکسل ۷ برای استفاده معمولی حدود ۲۴ ساعت دوام میآورد و در صورت فعالسازی Extreme Battery Saver عمر باتری به ۷۲ ساعت میرسد. اگرچه این گوشی از چیپست جدیدی استفاده میکند، اما کاهش ظرفیت باتری نگرانیهای زیادی را ایجاد کرده است.
عملکرد تنسور G2
در مراسم رونمایی از گوشیهای پیکسل ۷، گوگل زمان زیادی را به قابلیتهای جدید چیپست تنسور G2 اختصاص داد. اما در مورد عملکرد تفاوت عملکرد این تراشه نسبت به نسل قبلی صحبت نکردند. نسل قبلی این تراشه از رقبای خود ضعیفتر بود و با توجه به عرضهی اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ و معرفی اسنپدراگون ۸ نسل ۲ در آیندهی نزدیک، ظاهرا این شکاف عمیقتر هم شده است. طبق بنچمارکهای فاش شده، این تراشه حتی از چیپست میانردهی دایمنسیتی ۸۱۰۰ مکس مدیاتک هم ضعیفتر است. بنابراین به نظر میرسد با چیپست بسیار ضعیفی سروکار داریم.
پشتیبانی نرمافزاری ضعیفتر از سامسونگ
گوگل اعلام کرده این گوشی هم مانند نسلهای قبلی فقط ۳ نسخهی جدید اندروید را دریافت میکند. این در حالی است که پرچمداران سامسونگ از ۴ نسخهی جدید اندروید بهرهمند میشوند. حتی برخی از میانردههای این شرکت هم از چنین مزیتی بهره میبرند. بنابراین با وجود اینکه گوگل توسعهدهندهی اندروید است، در این زمینه از سامسونگ عملکرد ضعیفتری دارد و این اصلا خبر خوبی برای کاربران گوشیهای پیکسل نیست.
منبع: Tom’s Guide