باتوجه به اینکه اکثر گوشی های هوشمند مانند گوشی های آیفون از کارت حافظه پشتیبانی نمی کنند، افراد باید با توجه به نیازی که به حافظه آزاد دارند، برای خرید یک گوشی با حافظه داخلی بالا اقدام کنند. متاسفانه از آنجایی که قیمت گوشی های هوشمند روز به روز افزایش پیدا می کند، شاید خرید یک گوشی با ظرفیت داخلی بالا، هزینه زیادی برای شما داشته باشد.
از این رو بیشتر افرادی که حافظه داخلی گوشی را به صورت کامل استفاده می کنند و نیاز به حافظه بیشتر دارند، تصمیم میگیرند تا از یک حافظه جانبی مانند کارت اس دی استفاده کنند اما استفاده از حافظه رم به عنوان یک حافظه همیشگی، می تواند اختلالات متفاوتی را ایجاد کند.
در این مقاله قصد داریم به صورت کلی به مشکلاتی که برای انواع کارت حافظه های گوشی ها پیش می آید نگاهی داشته باشیم و برای هر یک از آن ها راه حل هایی را ارائه دهیم.
تا جای امکان، استفاده از کارت حافظه را در آخرین اولویت خود قرار دهید
قبل از هر چیز سعی کنید برای برنامه ها و فایل های ضروری از حافظه اصلی گوشی استفاده کنید. انتقال فایل ها و برنامه ها به حافظه خارجی باعث بازتر شدن فضای داخلی گوشی خواهد شد اما این اتفاق همیشه خوب نیست.
برخی از برنامه های سنگین بهتر است در حافظه داخلی گوشی باقی بمانند و به کارت حافظه انتقال داده نشوند. زیرا هر بار باز کردن آن ها زمان زیادی را تلف می کند. همچنین برای فایل هایی که اهمیت بالایی برای شما دارند، فضایی به جز کارت حافظه در نظر بگیرید. البته که کارت حافظه ها بسیار مقاوم، باکیفیت و کار راه انداز هستند اما توصیه می شود تا جای امکان یک بک آپ از دیتای موجود در گوشی خود داشته باشید تا در صورت ایجاد مشکلات متفاوت و البته رایج، بدون راه بازگشت نباشید.
هر چند که گاهی اوقات هم ریکاوری کردن فلش مموری و کارت حافظه ها می تواند پاسخگو باشد اما بهتر است این ریسک را نکنید.
نیم سوز شدن مموری کارت به دلیل وارد شدن ضربه و پنهان شدن کارت حافظه
یکی از اصلی ترین دلایلی که نمی توانید به اطلاعات موجود در مموری کارت دسترسی داشته باشید، این است که کارت حافظه شما نیم سوز شده است.
وارد شدن ضربه به مموری کارت، افتادن مموری کارت از ارتفاع و یا وارد کردن فشار زیاد به آن از عواملی است که در نتیجه باعث نیم سوز شدن و از دست رفتن اطلاعات می شود. برخی مواقع با Repair کردن یک مموری می توان به صورت مجدد به اطلاعات آن دسترسی پیدا کرد و گاهی اوقات نیز تمامی اطلاعات برای همیشه از دست خواهند رفت.
نخواندن کارت حافظه توسط گوشی هوشمند به دلیل مشکلات نرم افزاری
یکی از رایج ترین مشکلاتی که اکثر کاربران با انواع کارت حافظه های گوشی دارند، باز نشدن آن تنها در گوشی موبایل است! اگر بخواهیم ساده تر بگوییم بسیاری از کاربران گزارش می دهند که کارت حافظه آن ها به خوبی در کامپیوتر باز می شود و اجازه دسترسی به اطلاعات دارند ولی این کار در گوشی موبایل برایشان امکان پذیر نیست و پیغام های متفاوت دریافت می کنند.
در شرایطی هم کارت حافظه به صورت کلی در گوشی شناخته نمی شود. مسائل این چنینی می تواند به دلیل مشکلات نرم افزاری گوشی باشد که باید آن ها را شناسایی و رفع کنید. معمولا عدم به روز رسانی سیستم عامل گوشی می تواند یکی از دلایل ایجاد چنین مسائلی باشد.
عدم دسترسی به اطلاعات مموری کارت به دلیل کثیف شدن
سطوح کارت حافظه به گونه ای طراحی شده است که به سادگی گرد و غبار می گیرد و ممکن است چربی دست یا کثیفی روی آن قرار بگیرد. قطعا در صورتی که کارت حافظه کثیف باشد و سپس داخل شیار قرار بگیرید، در مرحله خواندن اطلاعات دچار مشکل خواهد شد. اگر کارت حافظه را وارد کرده اید و پیغامی مبنی بر دریافت کارت حافظه مشاهده نکرده اید، بهتر است یکبار کارت را خارج کنید و آن را تمیز کنید.
خراب شدن کارت اس دی به دلیل خارج کردن ناگهانی بدون خاموش کردن!
قطعا در موارد گسترده ای، خراب شدن کارت اس دی و ایجاد اختلال در روند عملکرد آن به دلیل نحوه غلط استفاده ما از آن است. به طور مثال خارج کردن مموری رم از گوشی بدون غیرفعال کردن آن یکی از کارهاییست که به شدت ریسک خراب شدن مموری را بالا می برد. مراقبت نکردن از کارت حافظه به شکل های مختلف ممکن است پیش بیاید. به طور مثال برای سلامت نگه داشتن مموری رم بهتر است مقداری از آن را خالی بگذارید و همیشه همه ی فضای کارت حافظه را خالی نکنید.
از برندهای معتبر استفاده کنید
کیفیت یک مموری رم تاثیر بالایی بر نحوه کارکرد آن دارد. احتمالا برای شما هم پیش آمده که یک مموری کارت خریده اید و نهایت دقت را برای مراقبت کردن از آن به خرج داده اید اما بعد از مدتی به دلایل نامعلوم، مموری کارت شما از کار افتاده است.
دلیل این اتفاق، استفاده از مموری های بی کیفیت و تقلبی است. پیشنهاد می شود در صورتی که اطلاعات کافی برای انتخاب و خرید رم ندارید، نگاه کوتاهی به مقاله راهنمای خرید مموری رم بیندازید.
ویروسی شدن مموری رم و پنهان شدن فایل های موجود
زمان هایی که مموری رم ها ویروسی شوند، اتفاقات مختلفی می افتد. پنهان شدن فایل های موجود در کارت حافظه، یکی از اتفاق هایی است که نشان دهنده ویروسی شدن کارت حافظه است. کاربران به اشتباه فکر می کنند که فایل هایشان به صورت کامل پاک شده اند. در صورتی که اینگونه نیست. زمانی که در چنین شرایطی قرار میگیرید ابتدا باید رم را از گوشی هوشمند خارج کنید و به یک کامپیوتر وصل کنید. در مرحله اول با یک آنتی ویروس، مموری را ویروس کشی کنید. اگر مشاهده فایل ها در کامپیوتر نیز ممکن نبود، در کادر جستجو پوشه مموری .* (نقطه سپس ستاره) را بزنید سپس فایل ها قابل مشاهده خواهند بود.
فایل های جدید که پیدا شده اند را ویروسی کشی کرده، یک بار مموری را فرمت و سپس مجدد از آن استفاده کنید.
اگر به ویروسی شدن گوشی هوشمندتان نیز شک دارید، می توانید مقاله زیر را مطالعه کنید:
از کجا بفهمیم گوشیمان ویروسی شده است
به عنوان آخرین نکته این مسئله را به یاد داشته باشید که برای انتقال فایل ها از حافظه داخلی به کارت حافظه، به صورت یکباره اقدام نکنید و همه ی فایل ها را با هم انتقال ندهید. بلکه این کار را به دفعات انجام دهید و فایل ها را کم کم جابجا کنید.