لوازم جانبی

همه چیز دربارۀ ماوس‌های بلوتوث

ماوس‌های وایرلس با ظهور خود کاربران را از شر سیم‌های متصل به ماوس رها کردند. آن‌ها از طریق یک رابط کوچک به نام دانگل که به پورت‌های USB سیستم متصل می‌شوند، عمل می‌کنند؛ اما، اگر به هر دلیلی پورت‌های USB در دسترس نباشند، چه باید کرد؟ برای مثال در مک‌بوک‌های جدید که تنها یک پورت برای اتصال کابل USB Type-C وجود دارد، چگونه از ماوس استفاده کنیم؟ اینجا دقیقا همان‌جایی است که ماوس‌های بلوتوث می‌توانند به فریادمان برسند. این ماوس‌ها برای ایجاد ارتباط با سیستم نیاز به هیچ رابط و دانگلی ندارند. اینکه ماوس‌های بلوتوث چگونه عمل می‌کنند و چگونه به سیستم متصل می‌شوند، را در این مقاله خواهید خواند. دربارۀ کابل تایپ سی و انواع آن بیشتر بخوانید.

ماوس بلوتوث چیست؟

ماوس‌های وایرلس یا بی‌سیم از لوازم جانبی کامپیوتر یا لپ‌تاپ محسوب می‌شوند که برخلاف ماوس‌های سیم‌دار برای مرتبط شدن با سیستم از هیچ سیمی استفاده نمی‌کنند. این ماوس‌ها برای اتصال وایرلسی خود از دو روش استفاده می‌کنند و بر این اساس ماوس‌های بی‌سیم به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  • ماوس‌های وایرلس یا بی‌سیم دانگلی: گیرندۀ کوچکی به نام دانگل ماوس به همراه این ماوس‌ها عرضه می‌شود که با قرار دادن آن داخل یکی از پورت‌های USB ارتباط میان ماوس و سیستم شکل می‌گیرد. دانگل ماوس‌ها در انواع مختلفی وجود دارند و از نظر ظاهری شبیه به فلش مموری‌ها هستند.
  • ماوس‌های بلوتوث: این ماوس‌ها از گیرنده یا دانگل استفاده نمی‌کنند، بلکه از امواج و تکنولوژی بلوتوث بهره برده و به این ترتیب به راحتی با سیستم اتصال پیدا می‌کنند.

ماوس بلوتوثی چیست؟ 

البته ماوس‌های بلوتوثی مانند هر لوازم دیجیتالی دیگری دارای مزایا و معایبی هستند که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

قبل از آن، یاد آور شویم که اگر برای خرید ماوس و انتخاب میان ماوس‌های با‌سیم یا بدون سیم تردید دارید، می‌توانید به مقالۀ «راهنمای خرید ماوس» مراجعه کنید. خواندن این مقاله می‌تواند نکات بسیاری را برای یک خرید آگاهانه‌تر به شما آموزش دهد.

مزایای ماوس بلوتوثی:

ماوس‌هایی که از فناوری بلوتوثی برای عملکرد خود بهره می‌گیرند، دارای مزایایی هستند که عبارتند از:

  • سهولت در استفاده: ماوس‌های بلوتوثی مانند تمام ماوس‌های بی‌سیم به علت نداشتن سیم اتصال، بسیار راحت‌تر و بدون هیچ محدودیتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. آزادی عمل، اشغال کمتر فضای کار و غیره باعث محبوبیت دوچندان این لوازم شده است.
  • جابه‌جایی آسان: ماوس‌هایی را که از طریق بلوتوث با سیستم ارتباط برقرار می‌کنند، به راحتی می‌توان به هرجایی برد. نداشتن سیم و ابعاد معمولاً کوچک آن‌ها حمل و نقل‌شان را بسیار راحت کرده است.
  • بدون نیاز به رابط: بی‌نیازی ماوس‌های بلوتوثی به دانگل از دیگر مزیت آن‌ها به شمار می‌رود. چرا که به دلیل کوچک بودن دانگل‌ها احتمال گم شدن آن‌ها بسیار زیاد است. به علاوه این رابط‌ها یکی از درگاه‌های USB سیستم را اشغال می‌کنند و در لپ‌تاپ‌های جدید و به ویژه مک‌بوک‌ها که از نظر تعداد پورت‌ با محدودیت روبرو هستند، بی‌نیازی به دانگل‌ها یک موهبت به شمار می‌رود.
  • سازگاری با دستگاه‌های مختلف: ماوس‌های بلوتوثی تنها لوازم جانبی لپ‌تاپ‌ها یا کامپیوتر محسوب نمی‌شوند. آن‌ها بدون هیچ رابطی با سیستم‌ها ارتباط برقرار می‌کنند. یعنی می‌توان آن‌ها را به هر سیستمی که به تکنولوژی بلوتوث مجهز است، متصل کرد. این سیستم می‌تواند یک تلفن همراه باشد یا هر دستگاه بلوتوثی دیگری.
  • امکان اتصال همزمان به دو سیستم: برخی از ماوس‌های بلوتوث امکان برقراری همزمان اتصال با دو سیستم را دارند.

مزایای ماوس بلوتوثی

معایب ماوس‌های بلوتوثی:

در کنار تمام مزایایی که برای ماوس‌های بلوتوثی ذکر کردیم، این ماوس‌ها معایبی هم دارند:

  • امکان تداخل امواجی: ماوس‌های بلوتوثی از امواج بلوتوث که برد مشخصی دارند، استفاده می‌کنند و اگر در محیطی مشغول به کار باشید که در آن دستگاه‌های بلوتوثی دیگری نیز روشن باشند، امکان تداخل امواج‌ها وجود دارد. به این معنی که شاید متوجه ‌شوید نشانگر ماوس روی صفحه نمایش در حال حرکت است، بدون اینکه شما دست به ماوس‌ خود برده باشید. در واقع این همکار شماست که با حرکت دادن ماوس بلوتوثی خود و به دلیل تداخل امواجی سیستم شما را در کنترل خود گرفته است و این موضوع می‌تواند در محیط‌ها و سیستم‌های امنیتی یک راه نفوذ به شمار رود.

تداخل امواجی همچنین در برخی از موارد موجب عدم شناسایی ماوس توسط سیستم شود و در اتصال میان این دو دستگاه اختلال ایجاد کند.

  • کاهش عمر باتری لپ‌تاپ‌: در صورتی که لپ‌تاپ‌ شما از نسخۀ بلوتوث 4.2 یا قدیمی‌تر استفاده کند، احتمال اینکه اتصال دراز مدت با ماوس بلوتوثی موجب کاهش عمر باتری لپ‌تاپ شود، وجود دارد. البته این موضوع در لپ‌‌تاپ‌هایی با نسخه‌های بلوتوثی 5.0 برطرف شده است و جای نگرانی وجود ندارد. همچنین، شما می‌توانید با 6 کار ساده که در مقالۀ دیگر به آن‌ها پرداخته‌ایم، عمر باتری لپ‌تاپ خود را دو برابر کنید!
  • کاهش عمر باتری ماوس: عمر باتری ماوس‌های بلوتوثی معمولا زودتر از ماوس‌های بی‌سیم تمام می‌شود.
  • ایجاد اختلال عملکردی: به طور کلی ماوس‌های بی‌سیم و بلوتوثی به دلیل داشتن تجهیزات بیشتر، در مقایسه با ماوس‌های سیم‌دار بیشتر دچار اختلال، باگ و مشکل خواهند شد. در اکثر موارد این مشکلات به راحتی قابل رفع هستند و در مقالۀ «8 ترفند برای حل مشکل کار نکردن ماوس بی سیم» به صورت مفصل به این موضوع پرداخته‌ایم.

 

  • نیاز به تنظیمات اضافی: برخلاف ماوس‌های بی‌سیم که به صورت خودکار و تنها با اتصال دانگل ماوس با سیستم مرتبط می‌شوند؛ ماوس‌های بلوتوثی نیاز به تنظیمات اضافی و پیکربندی برای برقراری اتصال دارند که البته بسیار آسان است. در ادامۀ این مقاله روش اتصال ماوس بلوتوث به کامپیوتر یا لپ‌تاپ را با هم مرور می‌کنیم.

معایب ماوس بلوتوثی

روش اتصال ماوس بلوتوث به سیستم

اتصال ماوس به سیستم به آسانی و مانند متصل کردن هر وسیلۀ بلوتوثی دیگر مثل هندزفری بی سیم، کیبورد بلوتوثی و غیره است. تنها باید بلوتوث کامپیوتر خود را روشن کنید و آن را به ماوس پیر کنید. اگر تابه‌حال این کار را انجام نداده‌اید، مراحل زیر را پشت سر بگذارید:

  • باتری ماوس را درون آن قرار دهید.
  • اگر کلید پاوری روی ماوس شما وجود دارد، آن را روشن کنید.
  • وارد منوی Start شوید که با نماد پنجره‌ای در گوشه پایین سمت چپ وجود دارد.
  • سپس روی گزینۀ Setting کلیک کنید.
  • در پنجرۀ که روبروی شما باز می‌شود، وارد گزینۀ Devices شوید.
  • روی Bluetooth & other devices کلیک کنید.
  • در این تب ابتدا Bluetooth را از حالت off به حالت on تغییر داده و آن را روشن کنید.
  • سپس به سراغ گزینۀ بالاتر رفته و +add Bluetooth or other device را انتخاب کنید.
  • در پنجره‌ای که روبروی شما باز می‌شود، روی اولین گزینه Bluetooth کلیک کنید تا به جستجوی دستگاه‌های بلوتوثی بپردازد.
  • اگر روی ماوس شما دکمۀ جفت شدن یا pairing وجود دارد، آن را به مدت چند ثانیه نگه دارید تا سیگنالی برای شناسایی شدن به سیستم شما ارسال کند. در هنگام تلاش برای برقراری اتصال احتمالا چراغی روی ماوس شما چشمک خواهد زد.
  • حال باید نام ماوس خود را در لیست دستگاه‌های بلوتوثی شناخته شده توسط سیستم ببینید و کافی است که برای اتمام مراحل روی گزینۀ Pair در زیر آن کلیک کنید تا به صورت کامل اتصال میان ماوس و سیستم برقرار شود.

گذراندن این مراحل تنها برای اولین بار که قصد اتصال ماوس به سیستم را دارید، نیاز است و پس از یکبار پیر شدن ماوس با سیستم دیگر نیازی به این مراحل نیست.

روش اتصال ماوس بلوتوثی

ماوس بلوتوثی چیست و چگونه به کامپیوتر متصل می‌شود؟

ماوس‌های بلوتوثی نوعی از ماوس‌های وایرلس یا بدون سیم هستند که از طریق امواج بلوتوثی با لپ‌تاپ یا کامپیوتر اتصال برقرار می‌کنند. این لوازم جانبی مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند. از جمله مزایای آن‌ها می‌توان به مواردی چون: سهولت استفاده، جابه‌جایی آسان، بدون نیاز به دانگل ماوس و قابل استفاده بودن برای دستگاه‌های بلوتوثی مختلفی چون تلفن همراه و غیره اشاره کرد. در مقابل معایب آن‌ها: امکان اختلال امواج بلوتوثی، کاهش عمر باتری لپ‌تاپ‌هایی با نسخه بلوتوث 4.2، عمر کمتر باتری ماوس در مقایسه با سایر ماوس‌های بی‌سیم و غیره است.

برای اتصال این ماوس‌ها به سیستم کافی است بلوتوث سیستم را روشن و نام ماوس را در لیست دستگاه‌های بلوتوثی پیدا کرد و سپس روی گزینۀ Pair کلیک کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا