لوازم جانبی

مقایسۀ مانیتور گیمینگ با مانیتور معمولی

بسیاری از شرکت‌ها برای لذت بردن هر چه بیشتر گیمرهای حرفه‌ای از بازی کردن، سیستم‌ها و تجهیزات مخصوصی برای آن‌ها طراحی کرده‌اند. این سیستم‌ها نه تنها شامل سخت افزارهای داخلی کیس‌ها مثل: کارت‌های گرافیک، CPUها و غیره می‌شوند، بلکه شامل کیبورد گیمینگ، هندزفری گیمینگ، ماوس گیمینگ و حتی ماوس پدهای مخصوص بازی هم خواهند شد.

مانیتورها؛ اما، قضیۀ متفاوتی دارند. بسیاری از گیمرهای عادی تمایزی میان مانیتورهای گیمینگ با مانیتورهای معمواب نمی‌بینند و معتقدند که نیازی به صرف هزینۀ بیشتر برای خرید نمایشگرهای مخصوص بازی نیست و بهتر است که به جای آن برای کارت‌های گرافیک خود هزینه کنند. در مقابل، گیمرهای حرفه‌ای ضرورت وجود یک مانیتور گیمینگ را تجربه کرده‌اند و به هیچ عنوان راضی به حذف آن از اتاق گیمینگ خود نیستند.

حالا این سوال مطرح می‌شود که نمایشگرهای گیمینگ چه تفاوتی با نمایشگرهای معمولی دارند که استفاده از آن‌ها در نظر یک گیمر حرفه‌ای ضروری است؟ ما در این مقاله با مقایسۀ مانیتور گیمینگ با مانیتور معمولی به این سوال پاسخ خواهیم داد.

مقایسۀ مانیتور گیمینگ با مانیتور معمولی

مانیتور گیمینگ چه تفاوتی با مانیتور معمولی دارد؟

مانیتورهای گیمینگ مانند دیگر سخت افزارهای مخصوص بازی، به گونه‌ای طراحی شده‌اند که بهترین تجربۀ کاربری را در هنگام بازی برای گیمرها فراهم آورند. در ساخت این مانیتورها روی ویژگی‌هایی تمرکز شده است که به بازی هیجان، سرعت و کیفیت بیشتری می‌بخشند. برای مثال، در صفحه نمایش‌های گیمینگ رزولوشن بالا به اندازۀ رفرش ریت اولویت و اهمیت ندارد. در ادامه به بررسی مهم‌ترین ویژگی‌های مانیتورهای گمینگ خواهیم پرداخت که آن‌ها از مانیتورهای معمولی متمایز می‌کنند.

شاید این مطلب جذاب باشد
چگونه می توان از خراش پشت گوشی خلاص شد؟

رفرش ریت

رفرش ریت صفحه نمایشگر مشخصه‌ای برای تعیین تعداد دفعاتی است که در هر ثانیه تصویر روی مانیتور به روز رسانی می‌شود. هر چه میزان رفرش ریت یا نرخ نوسازی یک مانیتور بیشتر باشد، نشان دهندۀ سرعت بیشتر آن است. مانیتورهای عادی معمولا رفرش ریتی برابر با 60 هرتز دارند، در صورتی که رفرش ریت مانیتورهای گیمینگ 120یا 144 هرتز است و در مدل‌های حرفه‌ای حتی به 360 هرتز هم خواهد رسید.

رفرش ریت بالای یک نمایشگر با به روزرسانی مرتب تصاویر باعث خواهد شد که گیمر در کم‌ترین زمان ممکن کنش‌ها و تغییرات را مشاهده کند و با بالاترین سرعت نسبت به آن‌ها عکس العمل نشان دهد.

نکتۀ مهمی که باید در نظر داشت هماهنگی رفرش ریت مانیتور با کارت گرافیک است. اگر رفرش ریت مانیتور بیش از سرعت پردازش کارت گرافیک باشد، عملا تغییری احساس نمی‌شود و حتی ممکن در سرعت‌های بالا مشکلاتی مثل قطع شدن تصویر رخ دهد، مگر اینکه کارت گرافیک به فناوری‌های مثل FreeSync و G-Sync مجهز شده باشد که وظیفۀ ایجاد هماهنگی میان رفرش ریت کارت گرافیک و مانیتور را بر عهده دارند، البته باید مانیتور گیمینگ هم از این دو فناوری پشتیبانی کند که در حال حاضر تنها مانیتورهای حرفه‌ای این ویژگی را دارند.

بالا بودن رفرش ریت مانیتور گیمینگ

 

تأخیر ورودی:

به فاصلۀ زمانی بعد از انجام یک عمل مانند: حرکت ماوس یا فشردن دکمه‌های کیبورد تا پردازش و اجرای آن روی صفحه نمایش تاخیر ورودی یا لگ گفته می‌شود. هنگامی که در زمان بازی کردن روی دکمۀ ماوس کلیک می‌کنید تا به هدف خود شلیک کنید، در واقع دستوری به پردازنده و کارت گرافیک سیستم خود ارسال می‌کنید، این دستور بعد از پردازش به سرعت فرمانی به صفحه نمایش شما ارسال می‌کند و کل این فرایند باید در کسری از ثانیه انجام شود. اگر تأخیر ورودی نمایشگر شما بیش از حد معمول به طول بیانجامد، حتما سرعت بازی شما کم خواهد شد.

شاید این مطلب جذاب باشد
عمر باتری آیفون چند سال است؟

تأخیر ورودی برحسب میلی ثانیه اندازه‌گیری می‌شود و تفاوت آن هم به همین اندازه کم است؛ اما، می‌تواند نتیجۀ بازی را زمین تا آسمان تغییر دهد.

در مانیتورهای گیمینگ لگ ورودی در حد 2 تا نهایت 4 میلی ثانیه تنظیم می‌شود که در عمل بازیکن اصلا هیچ مکثی احساس نمی‌کند.

زمان واکنش دهی:

زمان واکنش دهی یا پاسخگویی پارامتر دیگری است که در طراحی مانیتورهای گیمینگ به صورت ویژه به آن توجه می‌شود. منظور از سرعت واکنش دهی، مدت زمانی که طول می‌کشد تا پیکسل‌های مانیتور تغییر رنگ دهند. اگر زمان پاسخگویی متناسب با سرعت بازی نباشد، در برخی از صحنه‌های بازی متوجه تاری یا گیر کردن تصویر خواهید شد.

مانیتورهای معمولی زمان واکنش دهی معادل با 10 میلی ثانیه دارند، در صورتی که مانتیورهای گیمینگ بسیار سریع‌تر عمل کرده و زمان پاسخگویی معادل با 5 میلی ثانیه یا حتی کمتر دارند.

زمان پاسخ دهی صفحه نمایش گیمینگ

آیا طراحی ظاهری نمایشگر گیمینگ متفاوت است؟

برخلاف این‌که طراحی ظاهری یکی از 10 تفاوت ماوس‌های گیمینگ با ماوس‌های معمولی است، میان مانیتورهای گیمینگ با مانیتورهای معمولی از نظر طراحی ظاهری تفاوتی نیست. هر دو این مانیتورها می‌توانند از نوع خمیده یا اولترا واید انتخاب شوند. نمایشگرهای منحنی یا اولترا واید زاویه دید وسیع‌تری برای گیمر ایجاد می‌کنند تا در هنگام بازی تمرکز بیشتری داشته باشد. در مانیتورهای عریض نسبت تصویر نمایش داده شده 21:9 و بیشتر از مانیتورهای معمولی است که نسبتی برابر با 16:9 دارند. البته باید در نظر داشت که برخی از بازی‌ها به دلایل مختلف از این نسبت بزرگ‌تر پشتیبانی نمی‌کنند. 

 

استاندارد رزولوشن مانیتور گیمینگ باید چقدر باشد؟

 حتما برای شما هم این سوال مطرح شده است که رزولوشن مانیتور مخصوص بازی چقدر اهمیت دارد؟

شاید این مطلب جذاب باشد
۱۰ ساعت هوشمند محبوب در دیجی کالا (۲۴ مهر ۱۴۰۱)

برخلاف تصور بسیاری از افراد رزولوشن فاکتوری نیست که یک مانیتور گیمینگ روی آن تمرکز داشته باشد. تقریبا همه می‌دانند که منظور از رزولوشن تعداد پیکسل‌هایی است که در هر لحظه روی صفحه نمایش فعال می‌شوند. به این معنی که هرچه رزولوشن بیشتر باشد، کیفیت بالاتر می‌رود و پردازنده گرافیکی در هر ثانیه نیاز به پردازش دستورالعمل‌های بیشتری پیدا می‌کند. این افزایش دستورالعمل‌ها کارت گرافیک را درگیر کرده و سرعت آن را کاهش می‌دهد. به همین دلیل است که مانیتورهای گیمینگ سرعت را فدای کیفیت بیشتر نمی‌کنند و تنها در حد مورد نیاز رزولوشن خود را افزایش می‌دهند.

البته می‌توان از کارت‌های گرافیک بسیار قوی برای پردازش سریع رزولوشن هم استفاده کرد؛ اما، معمولا به دلیل قیمت بسیار بالای این گونه کارت‌های گرافیک کمتر کسی به سراغ آن‌ها خواهد رفت. چرا که قیمت نسبتا زیاد تجهیزات گیمینگ، گیمرها را برای در هنگام خرید با مشکل مواجه می‌کند. به همین دلیل خواندن مقالۀ بهترین هدست گیمینگ ارزان قیمت را توصیه می‌کنیم که می‌تواند کمکی به شما باشد.

معمولا رزولوشن مانیتورهای مخصوص بازی در حدود 1440p / 144 Hz  یا 4K در نظر گرفته می‌شود.

استاندارد رزولوشن مانیتور گیمینگ

مقایسۀ مانیتور گیمینگ با مانیتور معمولی در یک نگاه

در طراحی مانیتور گیمینگ روی ویژگی‌هایی بیشترین تمرکز شده است که اجرای بازی‌ها با بالاترین سرعت‌ و کیفیت ممکن سازد.

از این رو مانیتور گیمینگ با مانیتور معمولی از نظر رفرش ریت، تاخیر ورودی و زمان واکنش‌دهی بسیار متفاوت طراحی می‌شود. از نظر ظاهری؛ اما، تفاوتی میان این دو نمایشگر نیست و هر دو می‌توانند از نوع اولتراواید یا خمیده انتخاب شوند تا زاویه دید وسیع‌تری را برای کاربر فراهم آورند.  

شاید این مطلب جذاب باشد
چگونه عکس های پاک شده موبایل را بازیابی کنیم!

اگر یک گیمر هستید و برد و باخت در بازی‌ها برای‌تان اهمیت زیادی دارد، قطعا خرید یک مانیتور مخصوص بازی و صرف هزینۀ بیشتر به شما کمک می‌کند که سرعت و هیجان بیشتری را تجربه کنید. البته این تجربه برای خلق شدن به دیگر تجهیزات گیمینگ هم نیاز دارد. در این زمینه مطالعۀ مقالۀ راهنمای خرید لوازم گیمینگ هم خالی از لطف نخواهد بود.

همچنین اگر بخواهید گوشی آیفون خود را به نمایگشر برای بازی کردن وصل کنید بهتر است از کابل لایتنینگ به hdmi استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا