اسپیسایکس در یک عملیات رکوردشکن دیگر برای چهاردهمین بار از یک بوستر بازیابی شده استفاده کرد و دو ماهوارهی ارتباطی تجاری را به مدار فرستاد.
موشک «فالکون ۹» (Falcon 9) اسپیسایکس در پرتاب روز شنبه ۸ اکتبر (بامداد یکشنبه ۱۷ مهر به وقت تهران) ماهوارههای «گلکسی ۳۳» (Galaxy 33) و «گلکسی ۳۴» اینتلست را راهی مدار کرد. این پرواز در ساعت ۱۹:۰۵ منطقهی زمانی شرقی (۰۲:۳۵ بامداد) از پایگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال فلوریدا صورت گرفت.
حدود ۸.۵ دقیقه پس از پرتاب، بوستر مرحلهی اول موشک به زمین بازگشت و روی سکوی شناور بدون سرنشین A Shortfall of Gravitas اسپیس ایکس در چند صد کیلومتری سواحل فلوریدا در اقیانوس اطلس فرود آمد.
به گفتهی اسپیسایکس، این چهاردهمین پرتاب و فرود برای این تقویتکننده (بوستر) خاص بود. این موشک پیش از این به پرتاب ماهوارههای GPS III-3 و «ترکست ۵اِی» (Turksat 5A)، مأموریت ترنسپورتر-۲ و ۱۰ گروه بزرگ از ماهوارههای اینترنتی استارلینک کمک کرده است.
رکورد بوستر مرحلهی اصلی موشک فالکون ۹، چهارده مأموریت است که این شرکت برای نخستین بار در با پرتاب ماهوارهی ارتباطی «بلوواکر ۳» (BlueWalker 3) و استارلینک ۳۴ به آن دست یافت. اسپیسایکس موفقیتآمیز بودن پرتاب امروز را هم تأیید و اعلام کرد که گلکسی ۳۳ حدود ۳۳ دقیقه پس از پرواز و گلکسی ۳۴ هم پنج دقیقه پس از آن در مدار مورد نظر تزریق شدند.
اینتلست هم دربارهی این مأموریت نوشت: «این دو ماهوارهی بعدی بخشی از طرح جامع بهروزرسانی ناوگان گلکسی اینتلست هستند. این فناوری نسل جدید امکانات پخش رسانهای با کارایی بالا را در اختیار مشتریان اینتلست مدیا در آمریکای شمالی قرار میدهد. روندی که برای استراتژی پاکسازی باند C ایالات متحده اینتلست بسیار اهمیت دارد.»
پرتاب روز شنبه سومین پرتاب اسپیسایکس طی چهار روز محسوب میشود. روز چهارشنبه این شرکت مأموریت فضانوردی «کرو-۵» (Crew-5) را برای ناسا انجام داد و همچنین مجموعهای تازه شامل ۵۲ ماهوارهی استارلینک را به مدار فرستاد.
پرواز جدید ابتدا برای عصر پنجشنبه ۶ اکتبر برنامهریزی شده بود اما فالکون لحظاتی پیش از پرتاب، عملیات متوقف شد. ایلان ماسک بنیانگذار و مدیرعامل اسپیسایکس در توییتر اعلام کرد که این توقف به دلیل نشت اندک هلیوم بوده است. در نهایت پس از بررسیهای اضافی، پرتاب امروز با موفقیت صورت گرفت.
عکس کاور: موشک فالکون ۹ هنگام پرتاب ماهوارههای جدید گلکسی اینتلست در برابر ماه تقریبا کامل
Credit: SpaceX
منبع: Space