عکاسان باتجربه میدانند که داشتن یک فلاش اکسترنال مناسب هر دوربین میتواند تأثیر چشمگیری بر کیفیت کار داشته باشد. فلاشها برای عکاسی در استودیو نیز جزو ضروریاتاند و میتوانند با حذف سایهها و یکدست ساختن نور بر روی سوژه، بهترین تصویر ممکن را ثبت کنند.
فلاشها برای عکاسانی که به قصد سرگرمی عکاسی میکنند، جزو لوازم ضروری به شمار نمیروند. اما حتی این افراد نیز میتوانند با داشتن فلاش مناسب دوربین خود از مزایای آن بهرهمند شوند،از جمله حذف سرخی چشم در عکاسی پرتره و همچنین افزایش عمر باتری دوربین به دلیل عدم اتکا بر فلاش داخلی آن. از این رو در این مقاله قصد داریم بهترین فلاشهای دوربینهای DSLR از برندهای منتخب را برای عکاسان مبتدی و حرفهای معرفی کنیم.
۱. بهترین از هر نظر: Canon Speedlite 430EX III-RT
مشاهده این محصول در دیجی کالا
نقاط قوت
- اندازه جمعوجور مناسب برای سفر
- استفاده آسان به دلیل وجود منوی روی صفحه
- کیفیت ساخت و دوام بالا
نقاط ضعف
- قیمت بالا
- عدم مقاومت در شرایط آبوهوایی خاص
این فلاش هرچند با برچسب قیمت خود شما را مردد خواهد کرد، اما با استحکام بسیار بالای بدنه و کیفیت ساخت مرغوب میتواند در هر شرایطی در ثبت بهترین تصاویر از هر نوع کمکتان کند. وجود منوی روی صفحه نمایش نیز کار با آن را آسانتر میکند. محدوده این فلاش بین ۲۴ تا ۱۰۵ میلیمتر، با بیشینه عدد راهنمای ۴۳ متر در ایزوی ۱۰۰ و سرعت بازیابی بالا میباشد. مدل Speedlite 430EX همین فلاش دارای محدوده پوشش کمتر و سبکوزنتر است.
۲. بهترین فلاش اقتصادی برای دوربینهای کانن/نیکون: Neewer TT560 Flash Speedlite
مشاهده این محصول در دیجی کالا
نقاط قوت
- قیمت مناسب و اقتصادی
- سازگاری با طیف وسیعی از دوربینها
- دارای قابلیت فلاش فرمانبر (slave flash)
نقاط ضعف
- کیفیت ساخت معمولی
- فاقد نمایشگر LCD
این فلاش با قیمت مناسباش طرفداران بسیار و البته عملکرد رضایتبخشی دارد که برای افرادی که برای اولین بار قصد استفاده از یک فلاش اکسترنال را دارند، انتخاب مناسبی است. این فلاش با انواع دوربینهای DSLR سازگاری دارد و دارای صفحه بازتابی داخلی و پخشکننده نور زاویه عریض است. قابلیت فلاش فرمانبر نیز که معمولاً در مدلهای گرانقیمت یافت میشود، موجب نوردهی بیشتر بر روی سوژه میگردد.
۳. بهترین فلش برای دوربین DSLR نیکون: Nikon SB-700 AF Speedlight
مشاهده این محصول در دیجی کالا
نقاط قوت
- زمان بازیابی (recycling time) بسیار خوب
- قابلیت قرارگیری عمودی و افقی
- دوام و کیفیت ساخت بالا
نقاط ضعف
- قیمت بالا
- عدد راهنمای (Guide number) پایین
این فلاش برای صاحبان دوربین نیکون بهترین انتخاب است. هرچند چندان مناسب عکاسان مبتدی نمیباشد، برای عکاسان حرفهای یک فلاش دارای اتصال وایرلس مرغوب برای استفاده در فضای سرپوشیده یا باز به شمار میرود. عدد راهنمای این فلاش هرچند بالاترین نیست، اما به لطف قابلیت کنترل هوشمند TTL رضایتبخش است. این فلاش همچنین قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه و ۹۰ درجه به طرفین را دارد. زمان بازیابی آن نیز کوتاه بوده و جنس بدنه آن از استحکام بسیار بالایی برخوردار است.
۴. بهترین فلاش اقتصادی برای همه دوربینها: YONGNUO YN560 IV Wireless Flash Speedlite Master
مشاهده این محصول در دیجی کالا
نقاط قوت
- قیمت مناسب
- قابلیت اتصال بیسیم
- گزینههای گوناگون برای کنترل دستی
نقاط ضعف
- فاقد TTL metering
- کارآمد نبودن همیشگی کنترلها
در صورتی که قصد دارید با استفاده از کنترلهای دستی از فلاش اکسترنال خود استفاده کنید، این محصول با قیمت مناسباش یکی از بهترین انتخابها برای عکاسان مبتدی یا افرادی است که به قابلیتهای پیشرفته فلاشها نیازی ندارند. با این فلاش دارای قابلیت وایرلس میتوانید تا سه دستگاه نوردهی را نیز کنترل نمایید. این فلاش سبکوزن بوده و در عین حال از کیفیت ساخت و دوام بالایی برخوردار است.
۵. بهترین قابلیتها: Nikon SB-5000
مشاهده این محصول در دیجی کالا
نقاط قوت
- عکاسی بیوقفه با سرعت شگفتآور به لطف وجود سیستم خنککننده
- کنترلها و نمایههای بسیار و نایاب در دیگر فلاشها
- سیستم کنترل پیشرفته نوردهی وایرلس
نقاط ضعف
- قیمت بسیار بالا
- دشواری نسبی کار با منو و کنترلها
این فلاش در صورتی که با قیمت آن مشکلی نداشته باشید، مجموعهای از بهترین قابلیتها را در اختیارتان میگذارد. یکی از بهترین این ویژگیها، وجود یک سیستم خنککننده است که اجازه میدهد در هر نوبت تا ۱۰۰ مرتبه بر روی سوژه نور بیندازید. با استفاده از سیستم پیشرفته نوردهی بیسیم کنترل رادیویی آن نیز میتوانید با چند دستگاه به طور همزمان حتی در شرایط چالشبرانگیز کار کنید. محدوده بزرگنمایی آن نیز ۲۴ تا ۲۰۰ میلیمتر است. این فلاش به گزارش کاربراناش منوی کاربری پیچیدهای دارد.
۶. بهترین فلاش برای مبتدیان: Neewer NW-561
نقاط قوت
- فلاش قوی و سازگار با اغلب دوربینهای DSLR
- کاربری ساده برای مبتدیان
- دارای قابلیت فلاش فرمانبر
نقاط ضعف
- کیفیت ساخت پایین
- دستی و فاقد TTL
با این محصول اقتصادی میتوانید اولین تجربه استفاده از یک فلاش اکسترنال را برای خود لذتبخشتر کنید. این فلاش با قابلیت سازگاری با انواع برندهای DSLR، هرچند فاقد صفحه LCD بوده و تنها بهطور دستی قابل کنترل است، ویژگیهای مثبتی هم دارد که از جمله حالت ذخیره باتری و محافظت در برابر دمای بالا است. امکان استفاده از این فلاش در حالت قرارگیری عمودی و افقی نیز وجود دارد.
۷. بهترین فلاش برای دوربین DSLR سونی: Sony HVL-F32M
نقاط قوت
- مقاوم در برابر گردوغبار و رطوبت
- کنترلهای دستی و TTL
- جمعوجور و کاربری آسان
نقاط ضعف
- عمر باتری متوسط
- قیمت نسبتاً بالا
این فلاش با رابط کاربری چندگانه خود با انواع دوربینهای DSLR سونی سازگار است و قابلیتهای بسیار متنوعی را در بدنه مقاوم به گردوغبار و رطوبت خود جای داده است. یک ریموت کنترل بیسیم همراه محصول وجود دارد. این فلاش سبکوزن به طور دستی و از طریق TTL قابل کنترل است. به اطلاعات مورد نیاز خود نیز میتوانید از طریق صفحه LCD کوچک آن دسترسی داشته باشید. قابل سینک شاتر در سرعت بالا و فناوری پیشرفته تطبیق فاصله موجب بهترین عملکرد فلاش بر اساس فاصله سوژه از دوربین می شود. امکان چرخش فلاش از زاویه ۸- تا ۹۰ درجه و چرحش ۲۷۰ درجه به طرفین برای کنترل هرچه بیشتر وجود دارد.
۸. بهترین از نظر زمان بازیابی (برای دوربین نیکون):Profoto A1X AirTTL-N Studio Light
نقاط قوت
- فلاش قدرتمند با زمان بازیابی یک ثانیه
- طراحی کوچک و زیبا
- سینک با سرعت بالا که کنترل کامل را بهدست عکاس میدهد
نقاط ضعف
- قیمت بالا
- عمر باتری
این فلاش که مختص به عکاسان حرفهای ساخته شده، دارای زمان بازیابی بسیار عالی ۱ ثانیه است که برای عکاسی با سرعت بالا بهترین انتخاب به شمار میرود. این فلاش AirTTL با دوربینهای DSLR نیکون، سونی و کانن سازگاری دارد. با استفاده از گیرنده بیسیم ۲.۴ گیگاهرتزی آن نیز میتوانید چندین فلاش دیگر را با یکدیگر هماهنگ کنید. عمر باتری این فلاش هرچند بهترین نیست اما در مقایسه با مدل قبلی افزایش یافته و از تعداد ۳۵۰ به ۴۵۰ فلاش رسیده است. این محصول سبکوزن و کوچک با طراحی دلربای خود هرچند قیمت بسیار بالایی دارد، اما با قابلیتهای پیشرفته خود میتواند بهترین انتخاب برای عکاسان حرفهای باشد.
پرسش و پاسخ
آیا در صورت وجود فلاش داخلی در دوربین به فلاش خارجی نیاز است؟
فلاش داخلی موجود در اغلب دوربینهای DSLR در سناریوهای گوناگون معمولاً کفایت میکند، اما دست عکاس را در اعمال تنظیمات و تغییرات مختلف باز نمیگذارند. خرید یک فلاش اختصاصی اکسترنال میتواند کیفیت کار عکاسان حرفهای را به تصاویر شما ببخشد.
با توجه به قیمت بالای فلاشهای اکسترنال، عمر مفید آنها چقدر است؟
این موضوع بستگی به میزان استفاده شما از فلاش اکسترنال دارد و همچنین متأثر از دیگر عوامل از جمله شدت فلاش، حباب مورد استفاده یا شرایط آبوهوایی است. بهطور کلی اما میتوان گفت هر فلاش بهطور متوسط از صد هزار تا سیصد هزار بار برایتان کار خواهد کرد.
اگر در صورت استفاده از فلاش، سوژه بیش از اندازه روشن یا رنگپریده به نظر برسد، چه باید کرد؟
در این صورت شاید به چیزی نیاز داشته باشید که نور فلاش را پیش از رسیدن به سوژه پراکنده کند. این کار به چند شیوه قابل انجام است. سادهترین روش انجام آن این است که فلاش را مستقیماً به طرف سوژه نشانه نگیرید و به جای آن نور را با کمک سطحی در نزدیکی سوژه انعکاس دهید. پوشش/کاورهایی نیز برای تعدیل نور فلاش وجود دارند که میتوانید به کمک آنها میزان نوردهی را بهطور کافی بر روی سوژه تنظیم نمایید.