ساعت هوشمند گلکسی واچ ۴ که اواسط تابستان سال گذشته روانهی بازار گجتهای پوشیدنی شد، محصول پرچمدار سامسونگ است که توانسته با ارائهی قابلیتهای بسیار خوب و کاربردی و قیمتی مناسب نظر کاربران و علاقه مندان زیادی را به خود جلب کند و به محبوبترین ساعت هوشمند سامسونگ در فروشگاه دیجی کالا تبدیل شود. در این مقاله قصد داریم به نقد و بررسی این ساعت هوشمند محبوب سامسونگ بپردازیم و ببینیم که آیا با توجه به مشخصات و قابلیتهایی که ارائه میدهد، خرید آن منطقی است یا نه. با دیجی کالا مگ همراه باشید.
گلکسی واچ ۴ یک محصول مهم برای دو شرکت سامسونگ و گوگل به شمار میرود. سامسونگ در این گجت پوشیدنی استفاده از پلتفرم ساعت هوشمند خود را کنار گذاشته و به سیستمعامل Wear OS گوگل متکی شده تا ضمن بهرهگیری از تخصص گوگل در تولید سیستمعاملهای موفق، تجربهی کاربری بسیار بهتری را در اختیار کاربرانش قرار دهد. در سوی دیگر برای گوگل نیز مهم است که پلتفرم توسعهیافتهی این شرکت، بدون در نظر گرفتن مشخصات سختافزاری این ساعت هوشمند حرفهای زیادی برای زدن داشته باشد.
اگرچه این گجت پوشیدنی جدیدترین ساعت هوشمند پرچمدار سامسونگ نیست، اما خیلی هم تفاوتی با گلکسی واچ ۵ ندارد. به طور کلی میتوان گفت کاربران اندرویدی که به دنبال خرید یک ساعت هوشمند باکیفیت و بادوام هستند که علاوه بر ارائههای حالتهای ورزشی و سنسورهای متعدد، قیمت خوبی نیز داشته باشد، میتوانند گلکسی واچ ۴ را به عنوان یکی از گزینههای خرید خود به شمار آورند. این ساعت هوشمند پرچمدار سامسونگ از فروشگاه آنلاین دیجی کالا در دسترس است.
مشخصات فنی گلکسی واچ ۴ در یک نگاه
پیش از اینکه ببینیم آیا ساعت هوشمند پرچمدار گلکسی واچ ۴ سامسونگ ارزش خرید دارد یا خیر، بد نیست نگاهی به جدول مشخصات فنی این گجت پوشیدنی داشته باشیم تا ببینیم وضعیت روی کاغذ چگونه است.
نام ساعت هوشمند | گلکسی واچ ۴ سامسونگ |
ابعاد و وزن | ۴۴.۴ در ۴۳.۳ در ۹.۶ میلیمتر / ۳۰.۳ گرم |
سیمکارت | بله |
کیفیت ساخت | فریم از جنس آلومینیوم |
نوع و اندازه نمایشگر | نمایشگر ۱.۳۶ اینچی Super AMOLED |
رزولوشن و محافظ نمایشگر | رزولوشن ۴۵۰ در ۴۵۰ پیکسل – محافظ نمایشگر کورنینگ گوریلا گلس +DX |
سیستمعامل و رابط کاربری | سیستمعامل Android Wear OS سازگار با اندروید ۶ با رم ۱.۵ گیگابایت و بالاتر – رابط کاربری One UI Watch 3 |
پردازنده | اگزینوس W920 (پنج نانومتری) – پردازندهی گرافیکی Mali-G68 |
حافظهی داخلی و حافظهی رم | ۱۶ گیگابایت حافظهی داخلی و ۱.۵ گیگابایت حافظهی رم |
باتری | باتری غیرقابل تعویض با ظرفیت ۳۶۱ میلیآمپر ساعت |
حسگرها | شتابسنج، ژیروسکوپ، حسگر اپتیکال ضربان قلب با قابلیت محاسبه سطح اکسیژن خون (SpO2)، الکتروکاردیوگرام، فشارسنج |
پیامرسانی | دریافت و نمایش پیامهای دریافتی |
فناوری | WiFi |
میزان شاژردهی باتری | تا ۴۰ ساعت در حالت استندبای |
رنگهای قابل عرضه | مشکی، نقرهای و سبز |
سایر قابلیتها | پشتیبانی از حالتهای ورزشی مختلف، پایش ضربان قلب، اندازهگیری سطح اکسیژن خون، سنجش فشار خون، پایش وضعیت خواب، پایش وضعیت استرس، قابلیت شخصیسازی واچ فیس، نمایش اعلانهای گوشی و تقویم، تایمر، هشدار بیدارباش، سازگار با شارژ بیسیم Qi |
طراحی
هر دو نسخهی گلکسی واچ یعنی واچ ۴ و واچ ۴ کلاسیک از یک فریم بازطراحی شده بهره میبرند که کمی یکپارچهتر شده و بین ساعت هوشمند و بندهای آن دیگر هیچ شکافی به چشم نمیخورد. مجموعه استاندارد دکمههای تاج نیز به جای یک تاج گرد برجسته و همراه با یک دکمه کناری روان، از طراحی مستطیلی شکلی بهره میبرند.
با وجود این تغییرات ظریف، سری گلکسی واچ ۴ به طراحی گلکسی واچهای گذشته نیز وفادار مانده، چراکه مدل کلاسیک گلکسی واچ ۴ مجهز به قاب چرخشی است که هم یک ابزار ناوبری مفید و هم فیجت اسپینر عالی به شمار میرود. بزل گردان همانند قلم S-Pen سری نوت یک ویژگی بسیار مهم ساعتهای هوشمند سامسونگ محسوب میشود، اما با این وجود سامسونگ در سری گلکسی واچ ۵ آن را از طراحی ساعتهای هوشمند جدیدش حذف کرده است.
گلکسی واچ ۴ سامسونگ نسبت به نسل قبلی خود کمی باریکتر شده و ظرافتهای خاصی پیدا کرده است. در حقیقت طراحی این ساعت بسیار امروزی و مدرنتر شده و حس و حال یک ساعت هوشمند با ظاهر کلاسیک را به کاربر القا نمیکند. این ساعت هوشمند پرچمدار در دو اندازهی ۴۴ و ۴۰ میلیمتری روانهی بازار شده است.
سیستمعامل
بدون شک میتوان گفت که سیستمعامل Wear OS گلکسی واچ ۴ سامسونگ بهترین تجربهی کاربری ممکن را به شما ارائه میدهد. مدلهای قبلی این شرکت با سیستمعامل سامسونگ عملکرد خوبی داشتند، اما پس مدتی مشکلاتی زیادی برای کاربران ایجاد میکردند که با لگ و باگهای آزاردهندهای همراه بود. سیستمعامل این ساعت هوشمند به هیچ عنوان لگ و باگ ندارد و به شما این امکان را میدهد که خیلی سریع و بهراحتی به طور یکپارچه بین صفحات جابهجا شوید.
یک سری اپلیکیشنها نظیر Samsung Pay و Samsung به صورت پیشفرض همانند سیستمعامل تایزن روی سیستمعامل این ساعت هوشمند نصب شدهاند. علاوهبر اینها، سوپر اپلیکیشن جدید گوگل به همراه اپهای کاربردی زیر مجموعهی آن و همچنین دستیار صوتی گوگل نیز از دیگر قابلیتهای قابل توجه این ساعت هوشمند به شمار میروند. اسکرول کردن نقشه روی اپ گوگل مپس این ساعت بسیار ساده و راحت است و به آسانی میتوانید بدون استفاده از گوشی هوشمند خود، از نقشه بهره ببرید.
مکمل سیستمعامل Wear OS این ساعت هوشمند، رابط کاربری One UI سامسونگ است که موجب شده گلکسی واچ ۴ به سایر محصولات اکوسیستم این غول کرهای نزدیکتر شود. این رابط کاربری به طور خودکار ویجتهای گوشی هوشمند سامسونگ شما را به ساعت هوشمندتان منتقل میکند. رابط کاربری One UI سامسونگ کتابخانهای از واچفیسهای مختلف و متنوع را به همراه قابلیت شخصیسازی گسترده به کاربران ارائه میدهد. اعداد حبابدار و انیمیشنهای حیوانات از جمله ویژگیهای رابط کاربری این ساعت است که از اندروید ۱۲ گرفته شده است.
آنالیز توده بدنی
سامسونگ سنسور سلامت جدیدی را برای گلکسی واچ ۴ توسعه داده است. این ساعت هوشمند سنسور مانیتورینگ ضربان قلب (PPG)، نوار قلب (ECG) و آنالیز امپدانس بیوالکتریک (BIA) را در قالب یک سنسور ۳ در ۱ با هم ترکیب کرده که نزدیکتر از سنسورهای سلامت مدلهای قبلی گلکسی واچ روی پوست کاربران قرار میگیرد.
از بین این سنسورهای مذکور، سنسور آنالیز امپدانس بیوالکتریک بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. این سنسور همانند بهترین ترازوهای هوشمند موجود در بازار، جریان الکتریکی ضعیفی را به بدن شما ارسال میکند تا درصد چربی بدن، شاخص توده بدن (BMI)، توده عضلانی، توده استخوان، درصد آب بدن و موارد دیگر را مورد بررسی و تجزیهوتحلیل قرار دهد. انجام دادن این تست نیز بسیار سریع است و تنها باید انگشتان خود را به مدت ۱۵ ثانیه روی دکمههای تاج نگه دارید؛ بدون اینکه این انگشتان روی پوست کنار ساعت هوشمند قرار گیرند که این کار ممکن است کمی ناخوشایند به نظر برسد.
هنگامی که این تست به درستی صورت گرفت، تجزیهوتحلیل توده بدنیتان به شما کمک کند میکند تا متوجه شوید که چگونه تغییراتی که در رژیم غذایی یا فعالیت خود ایجاد میکنید، بر سیستم بدنی شما – نه فقط بر وزنتان تأثیر میگذارد. برای استفاده از این قابلیت نیز محدودیتهایی در نظر گرفته شده، برای مثال توصیه نمیشود که افراد دارای باتری در قلب یا افرادی که باردار هستند از BIA استفاده کنند. در حالی که بسیاری از ترازوهای هوشمند حالتی دارند که BIA را غیرفعال میکند، اما سامسونگ به صورت شفاف اعلام کرده که چنین افرادی نباید از این قابلیت استفاده کنند.
همچنین ابهاماتی در مورد معیارهای جمعآوری شده از سنسور BIA وجود دارد که احتمالاً دیسمورفی بدن را تداوم میبخشد. سامسونگ به شکلی واضح ادعا کرده که این اندازهگیریها ممکن است برای افراد زیر ۲۰ سال دقیق نباشد، اما به نظر نمیرسد محدودیت سنی واقعی برای این ویژگی در نظر گرفته شده باشد. بررسیهای صورت گرفته از نتایج آنالیز توده بدنی این ساعت هوشمند نشان داده که سنسور BIA عملکرد خوبی دارد، اما نتایج آن خیلی دقیق نیست و نمیتوان به جای پزشک تنها به آن اکتفا کرد.
ردیابی فعالیت
به جهت بررسی قابلیت ردیابی فعالیتهای ورزشی گلکسی واچ ۴، تستهای زیادی روی آن صورت گرفته است. نتایج این تستها نشان داده که کاربران میتوانند از این ساعت برای پیگیری تمرینات و ورزشهای مختلفی استفاده کنند. اپل واچ چند گزینه بیشتر برای ردیابی ورزشهای مختلف دارد، اما گلکسی واچ ۴ گزینههای ویژهتری را در اختیار شما قرار میدهد. نیاز است که پیش از استفاده از این قابلیت، تمرینات مورد نظر خود را از اپلیکیشن Samsung Health گوشی هوشمند خود اضافه کنید.
برای مثال هنگام استفاده از این ساعت هوشمند در انجام ورزش یوگا، تعداد کالریهای نشان داده شده کمی بیش از حالت نرمال بوده، اما این ساعت بسیار سریعتر از گلکسی واچ ۳ ضربان قلب شما را تشخیص میدهد. این قابلیت در هنگام انجام دادن ورزشهایی که در آن ضربان قلب شما در محدودهی کوتاهتری نسبت به کاردیو باقی میماند مثل یوگا، بسیار مفید و کاربردی خواهد بود برای اینکه ببنید که در کدام حرکت انرژی بیشتری مصرف میشود.
در هنگام دوچرخهسواری شاید کاربران نتوانند عملکرد خودشان را از روی مچ دستشان زیر نظر بگیرند، اما گلکسی واچ ۴ سامسونگ افزون بر خلاصه فعالیتهای شما در بازههای زمانی ۳۰ دقیقهای، بهروزرسانیهای شنیداری و لرزشی را در مورد مسافت پیموده شده به شما ارائه میدهد. همچنان شمارش کالریهای مصرفی کمی اغراقآمیز به نظر میرسد، اما GPS مسیر طی شده شما را به درستی نشان میدهد و از عملکرد دقیق آن نمیتوان به آسانی گذشت.
حالت ردیابی خودکار گلکسی واچ ۴ همانند سایر حالتهای ورزشی عملکرد بسیار خوبی دارد. با بهرهگیری از این قابلیت، شما میتوانید همواره از میزان مسافتی که در طول روز طی کردهاید، مطلع شوید و بسیار دقیقتر فعالیتهای ورزشی روزانهی خود را مدیریت کنید.
ردیابی خواب و استرس
غول کرهای دنیای فناوری سنسور ردیاب خواب و استرس گلکسی واچ ۴ را بهبود بخشیده است. باید اشاره کنیم که در این ساعت میزان اکسیژن خون یک بار در طول شب اندازهگیری میشود و این در حالی است که گلکسی واچ ۳ این کار را هر ۳۰ دقیقه یک بار انجام میدهد. ردیابی بیشتر میزان اکسیژن در خواب، به ویژه برای افرادی که دارای شرایطی مانند وقفه تنفسی در خواب هستند، میتواند به معنای تمرکز بیشتر روی موضوع کیفیت خواب شما باشد. چنانچه گوشی هوشمند شما سامسونگ باشد و هنگام خواب در کنار شما قرار داشته باشد، صدای خروپف شما نیز ردیابی میشود.
اگر عادت دارید که شبها به طور ناگهانی از خواب بیدار میشوید و بار دیگر به خواب میروید، گلکسی واچ ۴ به صورت جداگانه به بررسی دو نوبت خواب شما میپردازد، اما خلاصهای از زمان خواب مفیدتان را به شما ارائه میدهد. یکی از ابزارهای بسیار خوب این گجت پوشیدنی، سنسور کنترل استرس است. در حقیقت این ساعت سطح استرس شما را به اطلاعتان میرساند. برای مثال سطح سبز نشان دهندهی استرس نیست، اما ساعت در این سطح از شما میخواهد که نفس عمیق بکشید. اگرچه ساعتهای هوشمند Fitbit Sense رویکرد قانعکنندهتری برای نظارت و مدیریت استرس اتخاذ میکنند، اما ساعتهای سامسونگ نیز عملکرد خوبی در این زمینه دارد.
طول عمر باتری
با وجود این که گلکسی واچ ۴ در همهی بخشها عملکرد رضایتبخشی داشته، اما طول عمر باتری آن چندان رضایتبخش نیست. سامسونگ ادعا کرده که گلکسی واچ ۴ طی استفاده منظم میتواند تا ۴۰ ساعت دوام بیاورد. چنین ادعایی در مورد گلکسی واچ ۳ نیز گفته شده بود، اما تستهای صورت گرفته نشان داد که واچ ۴ با ردیابی فعالیت، نمایشگر همیشه روشن و GPS فعال نهایتا ۲۴ ساعت شارژدهی به کاربران ارائه میدهد.
شارژ روزانه برای اکثر گوشیهای هوشمندی که ما هر روز از آنها استفاده میکنیم، امری عادی و معمول است. مطمئنا، بسیاری از ساعتهای هوشمند و همچنین طیف گستردهای از بهترین ردیابهای تناسب اندام چندین روز بدون شارژ کار میکنند. اما تا زمانی که برای یک هفته امکان شارژ کردن دستگاه برایتان وجود نداشته باشد، تفاوت شارژدهی یک روزه و ۴۰ ساعته را درک نخواهید کرد. قطعاً اگر عمر باتری این ساعت هوشمند بیشتر بود، محبوبیت بیشتری پیدا میکرد.
باتری مدل ۴۴ میلیمتری واچ ۴ ۳۶۱ میلیآمپر ساعت ظرفیت دارد، اما مدل ۴۰ میلیمتری از باتری ۲۴۷ میلیآمپر ساعتی بهره میبرد که طبیعتاً شارژدهی کمتری را ارائه میدهد. درون جعبهی این ساعت هوشمند یک پد شارژ قرار گرفته که کمی تعجبآور است؛ چراکه سامسونگ در سالهای اخیر گوشیهای هوشمند خود را بدون شارژر روانه بازار کرده است.
آیا خرید گلکسی واچ ۴ سامسونگ منطقی است؟
اگه موضوع شارژدهی گلکسی واچ ۴ را کنار بگذاریم، این ساعت هوشمند در سایر بخشها عملکرد بسیار خوبی از خود نشان داده است. به طور کلی میتوان گفت که اگر از کاربران گوشیهای اندرویدی و بهویژه سامسونگ هستید و به دنبال خرید یک ساعت هوشمند پیشرفته و با ارزش خرید بالا میگردید، گلکسی واچ ۴ با طراحی جدید، سیستمعامل Wear OS، قابلیتهای ورزشی گسترده میتواند یکی از بهترین گزینههای خرید شما باشد.
نقاط قوت ساعت هوشمند گلکسی واچ ۴ سامسونگ
- طراحی جدید و واچفیسهای متنوع
- سیستمعامل Wear OS با عملکرد عالی
- اولین ساعت هوشمند مجهز به قابلیت آنالیز توده بدنی
- سنسورهای متنوع با عملکردی دقیق
نقاط ضعف ساعت هوشمند گلکسی واچ ۴ سامسونگ
- طول عمر باتری نه چندان راضیکننده
- نبود بزل گردان
- سازگاری محدود
سخن پایانی
در این مطلب به نقد و بررسی یکی از پرفروشترین ساعتهای هوشمند موجود در فروشگاه دیجی کالا یعنی گلکسی واچ ۴ سامسونگ پرداختیم و آن را در بخشهای مختلف مورد ارزیابی قرار دادیم تا اگر قصد خرید یک ساعت هوشمند باکیفیت برای انجام کارهای مختلف را دارید، این گجت پوشیدنی پرچمدار سامسونگ را از فروشگاه آنلاین دیجی کالا برای خرید خود در نظر بگیرید. امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید.