لوازم جانبی

آموزش ریست فکتوری گوشی اندروید + بررسی مزایا و معایب هر روش

ریست فکتوری گوشی یا همان بازگردانی گوشی به تنظیمات کارخانه معمولا آخرین راهی است که کاربران برای حل مشکلات متفاوت گوشی های هوشمند انجام می دهند. البته انجام ریست فکتوری گوشی های هوشمند یا همان بازگردانی تنظیمات گوشی به حالت کارخانه، تنها به دلیل حل مشکلات گوشی انجام نمی شود.

با هر بار بازگردانی گوشی به تنظیمات کارخانه، تمامی اطلاعات و تنظیمات گوشی پاک می شود و به حالت اولیه باز میگردد. از این رو می توان از این روش برای مواردی که قصد فروش گوشی هوشمند را دارید یا می خواهید آن را واگزار کنید، به عنوان روشی کارآمد استفاده کنید. در این مقاله به مهم ترین نکات درباره ریست فکتوری گوشی های هوشمند و نحوه انجام آن خواهیم پرداخت.

روش های انجام ریست فکتوری (بازگردانی تنظیمات گوشی به حالت کارخانه)

به صورت کلی 3 روش اصولی برای انجام این کار وجود دارد. با توجه به دلیل انجام ریست فکتوری و شرایط گوشی باید یکی از روش ها را انتخاب کنید. برخی از این روش ها برای مواقعی که گوشی خراب هستند کاربرد دارند و برخی دیگر برای مواقعی که گوشی هیچ مشکلی ندارد، انتخاب مناسبی هستند.  در این قسمت به بررسی هر سه روش ریست فکتوری گوشی خواهیم پرداخت.

ریست کردن گوشی

1-بازگردانی گوشی به تنظیمات کارخانه از منو تنظیمات (اندروید و آیفون)

ساده ترین و مطمئن ترین روش برای بازگردانی گوشی به حالت کارخانه، استفاده از قابلیتی است که در منو تنظیمات انواع گوشی های هوشمند فراهم شده است. این قابلیت با عنوان Reset Device  در  قسمتBackup and Reset تنظیمات گوشی قرار دارد.

همچنین با استفاده از این روش می توانید قبل از بازگردانی گوشی به تنظیمات کارخانه، یک فایل بک آپ از گوشی خود تهیه کنید. روش های بکاپ گوشی در گوشی های هوشمند متفاوت است. اگر فکر می کنید بکاپ گیری و بازگردانی آن ممکن است برایتان سخت باشد، استفاده از کارت حافظه، بهترین راه حل است. تمامی داده های گوشی همراه را به کارت حافظه یا فلش مموری انتقال دهید، سپس عملیات بازگردانی را انجام دهید.

روش بازگردانی با تنظیمات نرم افزاری در صورتی بهترین انتخاب است که پسورد گوشی را داشته باشید و برنامه های گوشی اجرا شوند و امکان مراجعه به قسمت تنظیمات گوشی وجود داشته باشد. اما در صورتی که پسورد گوشی را به یاد نداشته باشید یا مشکلات نرم افزاری به شما اجازه ندهد به منو تنظیمات بروید، می توانید از روش بعدی استفاده کنید.

ریست کردن گوشی با حالت ریکاوری مود

2-پاک کردن اطلاعات گوشی با استفاده از Recovery Mode

این روش برای مواقعی مناسب است که گوشی موبایل با مشکلات نرم افزاری مواجه شده است. همچنین در مواقعی ریکاوری گوشی با روش ریکاوری مود، ابتدا باید گوشی خود را خاموش کنید. البته برخی از گوشی ها برای خاموش شدن نیاز به پسورد دارند، پس می توان گفت این روش برای این دسته از گوشی ها نمی تواند مناسب باشد.

 بعد از خاموش کردن گوشی باید دکمه پاور به همراه یکی از دکمه های ولوم را نگه دارید تا لوگوی گوشی نمایان شود. بهتر است در این مرحله قاب گوشی را خارج کنید تا راحت تر بتوانید دکمه ها را نگه دارید. البته نگه داشتن دکمه ها برای باز شدن منوی ریکاوری در گوشی های متفاوت فرق دارد. از این رو در صورتی که دکمه پاور به همراه ولوم بالا یا ولوم پایین شما را به منو ریکاوری هدایت نکرد، باید دکمه ریکاوری مدل گوشی خود را جستجو کنید.

بعد از اینکه با نگه داشتن دکمه ولوم و پاور، صفحه ی ریکاوری مود، ظاهر شد باید گزینه Backup and Restore  را انتخاب کرده سپس Backup را بزنید. توجه داشته باشید که در این حالت، لمس صفحه نمایش کار نمی کند. بلکه برای جابجایی بین گزینه ها باید از کلیدهای ولوم استفاده کنید.

در صورتی که یک کارت حافظه درون گوشی قرار داشته باشد، بعد از اینکه این گزینه را انتخاب کنید، ابتدا عملیات  پشتیبان گیری از دیتاهای گوشی انجام می شود.

3-ریست فکتوری گوشی با استفاده از کد (کد ریست فکتوری گوشی)

آخرین روشی که برای ریست فکتوری گوشی می توانید استفاده کنید، بازگردانی گوشی به واسطه کد است. با استفاده از این روش، امکان بکاپ گیری وجود ندارد. از این رو باید توجه داشته باشید که قبل از شروع ریست فکتوری باید حتما فرآیند پشتیبان گیری را انجام دهید.

پیشنهاد می کنیم تنها در صورتی از این روش استفاده کنید که امکان انجام روش های قبلی وجود نداشته باشد. برای بازگردانی گوشی به تنظیمات کارخانه تنها کافیست کد *2767*3855# را در گوشی خود وارد کنید. توجه داشته باشید که با وارد کردن این کد در گوشی هوشمندتان هیچ صفحه جدیدی باز نمی شود که تاییدیه خاصی از شما اخذ شود.

 بعد از فشردن آخرین دکمه یعنی همان دکمه # فرآیند حذف تمامی داده های گوشی شما شروع می شود. بعد از شروع شدن این فرآیند به هیچ عنوان نمی تواند روند کار را متوقف کنید. از این رو باید تمامی دقت و توجه خود را برای بکاپ گیری از فایل ها در نظر داشته باشید. تنها فایل های مموری کارت و سیستم در این روش باقی می ماند و سیستم اندروید به صورت کامل از ابتدا نصب می شود.

بهترین روش بازگردانی تنظیمات گوشی به حالت کارخانه

بهترین روش ریست فکتوری گوشی کدام است؟

با توجه به شرایط و دلیلی که برای ریست کردن گوشی دارید، باید یکی از این روش ها را انتخاب کنید. اما به صورت کلی روش اول (بازگردانی تنظیمات کارخانه با تنظیمات گوشی) مطمئن ترین و بهترین روشی است که برای انجام این کار می توانید انتخاب کنید.

چرا باید گوشی را ریست فکتوری کنیم؟

هیچ بایدی وجود ندارد. بازگردانی گوشی به تنظیمات کارخانه بیشتر مواقع به دلیل حل مشکلات ناشناخته مانند خاموش شدن ناگهانی گوشی انجام می شود. هر چند که برای چنین مشکلاتی دلایل رایج تر مانند خراب شدن باتری گوشی باید بررسی شود اما همانطور که گفتیم ریست فکتوری می تواند آخرین راه حل برای مشکلات این چنینی باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا